top of page

Coneixeu el projecte de premonitoratge?

Hola! Som les premonitores del Xirusplai i ens ha tocat participar en aquest web, on ja hem vist que s’escriuen articles molt interessants sobre temes diferents!

Aquesta vegada toca explicar el projecte del qual formem part enguany!

Joves de l'Esplai (alguns actualment fent el projecte de premonis) a la ruta de Menorca!

Aquest any des de l’Esplai Xirusplai hem començat un nou projecte: el premonitoratge. Durant els primers mesos d’aquest curs fins al febrer, les futures monitores ens hem estat formant per a poder entrar en el món del lleure amb totes les eines necessàries per a després treballar tots els valors de l’esplai amb els infants.

És per això que ja fa temps que hem estat fent diferents activitats com ara la Tancada (assemblea de principi de curs per fer la planificació de tot) i també ens hem organitzat en comissions dins del grup per a repartir-nos les feines que hem d'adoptar durant aquests mesos. Comi Campanyes, s'ocupa d'organitzar activitats que ens permetin aconseguir diners per poder marxar de ruta a l'estiu i fomentar l’autogestió. Comi tresoreria, encarregada de comptabilitzar i emmagatzemar aquests diners i aprendre a pressuposar projectes. La Comissió de Ruta s’encarregarà de planificar la ruta, la qual farem soles i per tant cal anar molt ben preparades. La Comi Formacions fa una recerca d'actes  que reforcin els nostres coneixements per més endavant poder transmetre'ls als infants. Durant la nostra etapa de premonitoratge també és imprescindible mantenir el vincle que hem creat per tant, dues comissions molt maques s'encarreguen de fer-ho; la Comi Cim, que s'encarrega de planificar una excursió i fomentar l’excursionisme, valor clau en el nostre ideari, i la Comi germanor, que organitza activitats lúdiques pels membres del nostre grup, per a cohesionar-lo al màxim. I finalment, la Comissió CIM (curs d’iniciació al monitoratge) consisteix a marxar un cap de setmana i conviure amb altres esplais de l’entitat ESPLAC i allà fer-hi diferents formacions i introduccions claus per al món del lleure. Esperem i desitgem de tot cor que tota la feina feta durant aquest any tingui uns resultats visibles i prometedors per a poder seguir creixent i fent família dintre l’Esplai Xirusplai. Ah i per cert, aquest dissabte ja comencem a fer rotacions pels grups d'edat on farem de monis, així us podrem conèixer a tots i totes!


Ens veiem dissabte? Els i les premonis del Xirus

192 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Dia Internacional de la Dona Treballadora

Més enllà del rosa i el blau Tots coneixem, més o menys, la teoria. Els rols de gènere, marcats per la societat, ens imposen uns gustos, una manera de moure’ns, de parlar, unes feines, un lloc al món.

bottom of page