top of page

Formació de salut sexual amb la Núria

El passat mes de febrer la Núria Baraza, infermera i exmonitora i mare de l'esplai, ens va fer una formació de Salut Sexual. Quan vam acabar, li vam demanar a la Núria que ens respongués unes preguntes.


1. Què creus que és el més important d'educar sexualment als nostres infants i joves? Per una banda l’autoconeixement del mateix cos (sobretot en les noies) i per altra que el sexe ha de ser gaudit i per tant consentit (que vol dir estar d’acord). Hem d’educar el consentiment des de petits!


2. A quins llocs podem anar o consultar en línia si volem fer consultes de sexualitat? Hi ha llocs on fer-ho anonimament? Hi ha la web sexejove, la del CJAS de Gràcia (Centre Juvenil de l’Atenció Sexual), el casal Lambda de Barcelona i les Tarde joves dels dos ASSIRs de Badalona (dimarts al Gran Sol i dimecres a la tarda, a La Riera).


3. Saps alguns llibres o recursos interessants per a diferents edats? Parlar-ne obertament. De llibres n'hi ha molts ara: jo he fet servir el "CerebroFemenio", el "Follem" i "La Paraula més sexi és Sí".


4. Quines són les preguntes o inquietuds més freqüents que et fan quan et vénen a fer consultes? La majoria són sobre tristesa o conflictes amb els pares, de sexualitat n’he tingut de tota mena: des de com es posa un preservatiu a com tenen relacions sexuals les lesbianes.


5. Què t'agradaria destacar per realitzar des de l'esplai una educació sexual productiva? Treballeu el Consentiment des de l’inici i l’Autoestima


6. Vols afegir alguna cosa més? ️ Gràcies per voler formar-vos sobre això❤️.


Moltes gràcies per la teva feina!




174 visualizaciones1 comentario

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page